Loading...
Početna| Правила о приватности

Правила о приватности

На овој веб страници разумемо да вам је стало како се информације о вама прикупљају, користе и деле. Ова Изјава о приватности описује информације које можемо да прикупимо о вама директно или индиректно; како и зашто можемо да прикупљамо, користимо и делимо ваше податке; и изборе које имате у вези са својим информацијама. Као што је детаљније описано у наставку, прикупљамо, користимо и делимо ваше информације да бисмо вам боље служили и да бисмо побољшали сопствене пословне процесе.

Ова Изјава о приватности односи се на све наше потрошаче и описује начине на које поступамо са личним подацима у различитим контекстима, као што су када потрошачи користе наше веб странице, мобилне апликације или објекте, купују наше производе, учествују у нашим промоцијама и догађајима или пружају информације нам на друге начине.

 

КАКО СЕ ПРИКУПЉАЈУ ИНФОРМАЦИЈЕ О ВАМА

Када будете у интеракцији са нама, можемо директно да прикупљамо информације о вама. Примери директне интеракције са нама укључују када посећујете наше веб странице, купујете у нашим продавницама, комуницирате са нашим представницима корисничке подршке, присуствујете нашим догађајима, користите наше мобилне апликације, учествујете у нашим маркетиншким напорима (укључујући наградне игре и виртуелне догађаје), учествујете у нашим програмима лојалности купаца или на било који други начин на који директно комуницирате са нама. Када директно прикупљамо информације о вама, можемо од вас тражити да нам афирмативно доставите информације (као што је када од вас тражимо ваш број телефона), или можемо да прикупљамо информације са вашег електронског уређаја (као што је када преузимате и користите наше мобилне апликације или посетите наше веб странице) или посматрањем ваших активности (као што је када посећујете наше продавнице). Ми и неки од наших добављача услуга, извођача радова и рекламних мрежа прикупљамо идентификаторе који се подударају са вашим мобилним или другим уређајима, који се могу користити за испоруку прилагођених огласа или садржаја путем Интернета, на различитим уређајима или прегледачима (понекад се називају „праћење више уређаја“ ). У неким случајевима можемо ангажовати добављаче услуга да нам помогну у пословању, а они могу прикупљати податке у наше име током услуга које нам пружају. У другим случајевима, где је то дозвољено важећим законом, треће стране могу самостално да добију информације о вама, а ми можемо да добијемо те податке (на пример, куповином података).

Следећа листа описује изворе из којих ми или наши добављачи услуга можемо да прикупљамо различите категорије личних података директно (од потрошача попут вас) или индиректно (од трећих страна):

Идентификатори се могу прикупљати директно од потрошача; јавне евиденције; препродавци/брокери података о потрошачима; рекламне мреже; оперативни системи и платформе; друштвене мреже/друштвене мреже.

Контакт информације се могу прикупљати директно од потрошача; јавне евиденције; препродавци/брокери података о потрошачима; или друштвене мреже/друштвене медије.

Информације о профилу могу се прикупљати директно од потрошача; препродавци/брокери података о потрошачима; рекламне мреже; оперативни системи и платформе; или друштвене мреже/друштвене медије.

Информације о образовању могу се прикупљати директно од потрошача; или препродавци/брокери података о потрошачима.

Информације о запошљавању могу се прикупљати директно од потрошача; или препродавци/брокери података о потрошачима.

Интернет активности се могу прикупљати директно од потрошача; препродавци/брокери података о потрошачима; рекламне мреже; провајдери интернет услуга; оперативни системи и платформе; или друштвене мреже/друштвене медије.

Демографске информације могу се прикупљати директно од потрошача; или препродавци/брокери података о потрошачима.

Физичке карактеристике или биометријске информације могу се прикупљати директно од потрошача; или препродавци/брокери података о потрошачима.

Финансијске информације се могу прикупљати директно од потрошача.

Подаци о локацији могу се прикупљати директно од потрошача; препродавци/брокери података о потрошачима; рекламне мреже; провајдери интернет услуга; оперативни системи и платформе; или друштвене мреже/друштвене медије.

 

АШТО СЕ ВАШЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ПРИКУПЉАЈУ И КОРИСТЕ

Користимо личне податке које прикупљамо директно и индиректно за обављање нашег пословања, за комуникацију са вама и за пружање бољих производа, услуга и искустава, као што је даље описано у наставку.

Специфичне сврхе за које ми или наши добављачи услуга можемо прикупљати и користити информације о вама :

а. да обезбедите производе и услуге које сте наручили или затражили, и да комуницирате о вашим поруџбинама;

б. да омогућимо и побољшамо нашу корисничку услугу;

ц. да одговори на ваше коментаре, питања или жалбе;

д. да персонализујете своја искуства;

е. да разумеју ваша мишљења, преференције и навике куповине;

ф. да анализира трендове и статистику;

г. да администрирамо и испуњавамо наша такмичења и друге промоције, укључујући посебне попусте за професионалце, војно особље, студенте и хитну помоћ;

х. да анализирамо и побољшамо наше веб странице, мобилне апликације, објекте, производе и услуге;

и. да вам пласирамо наше производе и услуге, укључујући слање маркетиншких комуникација и других информација у вези са нашим производима, услугама или посебним догађајима, и да побољшамо наше маркетиншке напоре;

ј. да делите рецензије, изјаве или други садржај који генеришу корисници;

к. да олакшамо наше активности спајања или аквизиције;

л. да обезбедимо и заштитимо наше информационе и технолошке системе, као и информације о вама и другим потрошачима;

м. да олакша интерне ревизије, решавање спорова или истраге;

н. да проценимо нову технологију за наше пословање;

о. да спроведе истраживање тржишта;

стр. да формулишемо наше пословне стратегије;

к. да анализирате информације о организацијама којима можда припадате;

р. да нам омогући да пратимо и оцењујемо наше пружаоце услуга трећих лица и њихове активности;

с. да управљамо нашим програмима поклон картица, програмима лојалности, другим програмима сачуване вредности;

т. да води евиденцију о трансакцијама;

у. да поштујемо своје уговорне обавезе;

в. за откривање и решавање стварне или потенцијалне преваре;

в. да успоставимо и одржавамо резервне копије података за наш континуитет пословања и опоравак од катастрофе;

Икс. да се придржавамо разних законских обавеза или других правила којима подлежемо.

 

КОЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ВАМА СЕ ДЕЛИЈЕ И СА КИМ

Ваше личне податке можемо делити са добављачима услуга који нам пружају услуге или обављају активности у наше име. Када делимо ваше личне податке са нашим добављачима услуга, упућујемо их да користе или деле ваше личне податке само у предвиђене сврхе, које су ограничене на оне горе наведене. Један пример нашег дељења информација са добављачем услуга је када ваше име, адресу и сличне контакт информације поделимо са куриском службом у сврху испоруке производа и обавештења о статусу пошиљке.

Наши пружаоци услуга укључују субјекте који у наше име обављају следеће активности: маркетинг и оглашавање; би испуњење; истраживање и анализа потрошача или тржишта; управљање рачуном; управљање догађајем или промоцијом; откривање преваре; безбедност; кориснички сервис; обрада плаћања; Техничка подршка; стварање производа.

Категорије информација које можемо да делимо са добављачима услуга су следеће: идентификатори; Контакт информације; Информације о профилу; Информације о образовању; Информације за запошљавање; Интернет активност; Демографске информације; Физичке карактеристике или биометријске информације; Финансијски податак; или Подаци о локацији. Делимо ове категорије информација у исте сврхе у које их прикупљамо и користимо, као што је горе описано под насловом „Зашто се ваше информације прикупљају и користе“.

 

ПРИВАТНОСТ ДЕЦЕ

Не намеравамо да прикупљамо личне податке од било кога млађег од 16 година. Ако сте млађи од 16 година, не би требало да нам дајете никакве личне податке. Ако сте родитељ или старатељ детета млађег од 16 година и сумњате да нам је дало личне податке, можете да нас контактирате користећи један од метода комуникације описаних у овој Изјави о приватности да бисте нас обавестили како бисмо могли да избришемо информације. Не продајемо свесно личне податке потрошача млађих од 16 година.

 

ЧУВАЊЕ ВАШИХ ЛИЧНИХ ИНФОРМАЦИЈА

Ми чувамо личне податке на нашим серверима или онима наших провајдера услуга (укључујући сервере у облаку), а доступни су овлашћеним запосленима, представницима и агентима којима је потребан приступ у сврхе описане у овој Изјави о приватности. Применили смо разумне безбедносне процедуре и мере које имају за циљ да заштитимо личне податке и наше системе информационе технологије који чувају личне податке. Нажалост, ниједан пренос информација преко Интернета нити складиштење информација електронским путем не може бити гарантовано 100% безбедним.

Да бисте помогли у заштити личних података које нам дајете, ви:

не би требало да делите своју лозинку или информације о налогу са другима,

треба да користи безбедну интернет везу и веб претраживач,

треба да изабере јединствену, сложену, безбедну лозинку,

требало би често да мењате лозинку,

не би требало да користите исту лозинку на другим местима.

Ако сазнате за било какав губитак, крађу или неовлашћену употребу лозинке, молимо вас да нас одмах контактирате користећи контакт информације у наставку. Давањем ваше адресе е-поште у вези са куповином или вашим коришћењем наших веб-сајтова, мобилних апликација или услуга, сагласни сте да примате електронска обавештења о проблемима у вези са безбедношћу информација користећи вашу најновију адресу е-поште у нашој евиденцији.

 

ВЕЗЕ ДО ДРУГИХ ВЕБ САЈТА

Наше веб странице и мобилне апликације могу садржати везе ка веб локацијама трећих страна на које се ова Изјава о приватности не односи („Повезане веб странице“). Ваше коришћење повезаних веб локација биће регулисано условима коришћења, политикама приватности и другим условима, обавештењима и политикама наведеним или наведеним на тим повезаним веб локацијама.

 

ИЗЈАВА О КОЛАЧИЋИМА 

Ова Изјава се односи на веб локације и веб са омогућеним мобилним уређајима (колективно „услуге на мрежи“) које поседују и којима управља ова веб локација . Ако наставите да користите наше онлајн услуге, слажете се са употребом наших колачића.

Користимо колачиће, веб-светионике, пикселе и друге технологије за праћење да бисмо испоручили, надгледали и побољшали наше веб-сајтове, веб са омогућеним мобилним уређајима и приказ садржаја. Ова Изјава описује информације које прикупљамо путем колачића и других технологија за праћење. Одобрене треће стране такође могу поставити колачиће на ваш веб или мобилни претраживач када користите наше услуге на мрежи. Додатне информације у вези са нашом употребом ваших личних података можете пронаћи у нашем обавештењу о пракси приватности.

 

Шта су колачићи?

Колачић је мали део рачунарског кода који шаље веб локација и чува се на чврстом диску вашег рачунара. Ознака пиксела (позната и као пиксел за праћење, веб светионик или чисти ГИФ) је уграђена слика на веб локацији која може да региструје активност корисника на веб локацији. Фласх колачић (познат и као локални дељени објекат) је датотека са подацима коју веб локације које посећујете чувају на вашем рачунару. Фласх колачићи пружају сличну функционалност као колачићи, али су засновани на другачијој технологији, пружају богатије збирке података и постојани су; они не нестају када изађете из претраживача и генерално се не могу избрисати помоћу алата за опције прегледача.

Наше онлајн услуге користе две врсте колачића: колачиће сесије и трајни колачићи. Колачићи сесије постоје само док је ваш претраживач отворен. Користимо колачиће сесије за функционалност веб локације, као што је управљање ставкама додатим у вашу корпу за куповину. Трајни колачићи се не уклањају када изађете из веб претраживача. Користимо трајне колачиће да бисмо омогућили лакши процес пријављивања, пружили вам персонализованије искуство куповине и помогли вам да се ефикасније крећете по нашој веб страници. Такође користимо трајне колачиће да бисмо вам показали ставке које сте претходно прегледали. Можемо да користимо фласх колачић на нашим онлајн услугама да омогућимо или контролишемо садржај заснован на флеш-у.


Како и зашто користимо колачиће

Користимо колачиће да бисмо побољшали наше услуге и пружили вам најбоље могуће искуство. Можемо користити колачиће да бисмо вас идентификовали; обезбеди релевантно оглашавање засновано на интересовањима; запамтите своје преференције; обезбедите свој приступ; знати када вам је садржај приказан; обезбеђују збирну ревизију, истраживање и извештавање за оглашиваче; разумети и побољшати наше онлајн услуге; и откривање и одбрана од преваре и других ризика. Када вам пошаљемо е-пошту, можемо користити колачиће да бисмо разумели да ли сте приступили информацијама наведеним у е-поруци. Можемо комбиновати информације прикупљене путем колачића са вашим личним подацима како бисмо вам пружили персонализовано искуство, укључујући оглашавање о производима и услугама које бисте могли да заинтересујете.

Информације које прикупљамо од колачића такође нам могу омогућити да вас идентификујемо на различитим уређајима, као што су паметни телефони, таблети, рачунари или повезани претраживачи.

Можемо дозволити одређеним одобреним трећим странама да постављају своје колачиће на наше веб странице или у оквиру наших огласа. Ваш веб претраживач може захтевати огласе директно са сервера рекламне мреже трећих страна који немају пословни однос са нама. Ови огласи могу поставити колачиће који могу да прегледају, уређују или постављају колачиће треће стране, баш као да сте тражили веб страницу са сајта треће стране. Нисмо одговорни за праксе, укључујући употребу колачића, које користе веб-сајтови трећих страна, веб-услуге са омогућеним мобилним уређајима или онлајн услуге које су повезане са или са ове веб странице , или за садржај садржан у њима.

Веб локације трећих страна, веб са омогућеним мобилним уређајима и онлајн услуге доступне на Интернету су ван контроле или ограничења ове Политике колачића.


Како управљати поставкама колачића

Да бисмо оптимизовали ваше искуство на мрежи, користимо различите врсте колачића. Ове колачиће категоришемо у следеће типове:

Маркетиншки колачићи

Оперативни колачићи

Есенцијални колачићи

Колачићи треће стране

Управљање поставкама колачића разликује се од претраживача до претраживача, па молимо погледајте свој претраживач за додатне информације. Ако желите да онемогућите колачиће и веб светионике, користите функцију помоћи у вашем веб претраживачу да бисте ограничили колачиће са наших веб локација.

Напомена: Ако блокирате колачиће са ове веб странице , нећете моћи да купујете на нашој веб страници.

 

КАКО ЋЕ БИТИ ВЕРИФИКОВАНИ ВАШ ИДЕНТИТЕТ

Ради ваше приватности и безбедности, као и да бисмо спречили превару и друге штетне активности, када примимо захтев путем једног од метода комуникације, можда ћемо морати да се уверимо да је особа која подноси захтев особа за коју се изјашњавају. Ако од вас тражимо да потврдите свој идентитет, морате одмах да сарађујете у нашим напорима како бисмо испунили ваш захтев.

 

ИСКЉУЧИТЕ ОНЛИНЕ ОГЛАШАВАЊЕ ИЛИ ДРУГЕ ПРОМОТИВНЕ КОМУНИКАЦИЈЕ

Поред горе описаних опција, можете предузети друге кораке да ограничите прикупљање, коришћење и дељење ваших личних података. Можете да управљате начином на који ваш уређај, мобилни прегледач и други уређаји деле информације са нашим веб локацијама и мобилним апликацијама, као и како ваш прегледач рукује колачићима и другим технологијама за праћење, прилагођавањем поставки приватности и безбедности на вашем уређају. Погледајте упутства која сте добили од вашег провајдера сервиса или произвођача вашег уређаја да бисте сазнали како да прилагодите своја подешавања.

Наши веб-сајтови тренутно немају механизам да препознају сигнале „Не прати“ интернет претраживача и не можемо да пратимо те сигнале. Неколико компанија које користе колачиће или друге механизме праћења или праћења омогућавају вам да одустанете од оглашавања путем механизама које су успоставиле трговинске групе.

Када подесите налог или се пријавите на свој налог на нашим веб локацијама или мобилним апликацијама, можда ћете имати прилику да направите или промените свој избор у односу на сваки бренд. Такође ћете имати прилику да одустанете од рекламних порука е-поште од нас тако што ћете кликнути на хипервезу „откажи претплату“ која се налази у комерцијалним е-порукама које вам ти брендови шаљу. Ако примите текстуалну поруку (СМС или ММС) од неког од наших брендова и желите да одустанете од примања даљих текстуалних порука, то можете учинити тако што ћете пратити упутства за одустајање у текстуалној поруци.

 

ПРОМЕНЕ ОВЕ ИЗЈАВЕ О ПРИВАТНОСТИ

Ми ћемо периодично (најмање једном годишње) прегледати нашу Изјаву о приватности и задржавамо право, по сопственом нахођењу, да ревидирамо, променимо или модификујемо ову Изјаву о приватности у било ком тренутку. Све измене ове Изјаве о приватности објавићемо на нашим веб локацијама и оне ће ступити на снагу од датума објављивања. Препоручујемо вам да повремено посећујете ову страницу да бисте прегледали ове информације. Ангажовањем са нама, укључујући посету нашим веб локацијама или мобилним апликацијама, након што је ова Изјава о приватности ажурирана, прихватате ажуриране услове ове Изјаве о приватности.